Wat is er te doen?

Bezienswaardigheden

tedoen

Je vervelen zul je zeker niet, want in en om Fontenoy-le-Château zijn allerlei bezienswaardigheden te vinden. De dorpjes herbergen vele monumenten uit de 14e, 15e en 16e eeuw. Ook de romeinen hebben hun sporen achtergelaten. In Fontenoy kunt u een rondvaart maken op het kanaal des Vosges, de ruines van het kasteel beklimmen, het broderie-en staalmuseum bezoeken en natuurlijk eindeloos wandelen en fietsen. Op 12 kilometer is er een verwarmd buitenbad en op 15 kilometer de “Ferme Aventure” waarvoor ze uit heel Frankrijk komen om onder andere het blotevoetenpad te lopen. Verder zijn er verschillende kleine en grote musea, het beroemde amphitheater van Grand, de wereldberoemde drukkerij in Epinal, het distilleermuseum en nog veel meer.

Wat informatie over het dorpje:

Op 2 kilometer van de camping ligt het dorpje Fontenoy-le-château met 600 inwoners, gelegen aan het Canal des Vosges, een doorgaande scheepvaartroute vanuit Nederland naar de Middellandse zee.
Het heeft 2 kleine supermarkten, een bakker, een broderie-en staalmuseum, 2 café’s, 3 restaurants, 3 brocantes en een haven waarvandaan een rondvaartboot vertrekt. Langs het vlakke jaagpad(een voie verte) kunt u mooie tochten maken. Het dorpje ligt rondom in het bos en hierin zijn vele wandel- fiets- en mountainbikeroutes uitgezet.

Hier een aantal links van bezienswaardigheden in de buurt:

Wandelen & fietsen

Het is echt geweldig fietsen bij ons! Voor de luie fietser kan je het kanaal volgen over 80 kilometer over de “voie verte”. Voor de iets stoerdere fietser heb je uitgezette routes die niet al te zwaar zijn. We zitten maar op 300 meter, dus het is te doen. Omdat het gebied heel dun bevolkt is en er overal kleine dorpjes midden in het bos liggen, heb je overal prachtige wegen waar niemand op rijdt. Voor de mountainbiker zijn er vele routes uitgezet.
Wandelen kan meteen vanaf de camping. Er zijn verschillende routes uitgezet. Aan de receptie kunt u een veelvoud van routes krijgen in de direkte omgeving. Zelfs in het hoogseizoen lijkt het of u de enige bent die het idee had om te gaan wandelen

Vakantie tips

Dingen waar je zeker aan moet denken!

 • Ken je omgeving, ga er nooit vanuit dat de gevaren die je thuis tegenkomt hetzelfde zijn als die op vakantie.
 • Wees er zeker van dat kinderen goed indentificatie bewijs bij zich hebben, en stel een vast punt voor om af te spreken als jullie verdwaald raken.
 • Verdwaald raken in een vreemde plaats kan een enge ervaring zijn, dus is het beter als kinderen weten waar ze help kunnen vinden en wat ze moeten doen als ze verdwalen.
 • Neem altijd een verbandsdoos mee. Dit voorkomt dat je naar het ziekenhuis moet voor kleine schaafwondjes en sneetjes.
 • Wees bekend met de dichtbijzijnde eerste hulp. Dit houd ook in weten hoe je er komt, en hoe lang je erover doet.
 • Heb altijd toegang tot een telefoon. Ook al is dit een mobiel of een telefoon hokje, een telefoon is een belangrijk gereedschap bij ongevallen.
 • Heb belangrijke nummers voor de hand klaarliggen. Dit maakt bereiken een stuk makkelijker en sneller.
 • Bereid je route heel erg van te voren voor, neem voor de zekerheid een kaart mee en weet zeker waar je heen gaat. Weten waar je heen moet en hoe lang je erover doet voorkomt dat je verdwaald of in het donker moet rijden.

 • Als je rijd, laat dan eerst je auto door een service-beurtje gaan. Dit kan voorkomen dat je langs de weg moet stoppen als iets misgaat.
 • Vertel aan een vriend over je vakantie. Dit houd ook in dat hij je nummer heeft wanneer er iets ergs thuis gebeurt, dat hij weet waar je heen bent en wanneer je terug komt.
Leave the details of your trip with a friend.
 • Vertel ook aan een buurman dat je weggaat. Iemand hebben die een oogje op het huis kan houden is best wel belangrijk als je voor een lange tijd weggaat. Regel ook iemand die de post en kranten voor je regelt, en het gras knipt. Dit voorkomt onuitgenodigde bezoekers.

Prijzen & reserveren